Hederspris til Kalle Lisberg
aktuelt

Hederspris til Kalle Lisberg

Mangeårige journalist og radiosjef Kalle Lisberg har fått den gjeveste prisen under årets Radiodager. - Vel fortjent, og ikke et sekund for tidlig, sier P4-sjef Trygve Rønningen.

03.11.2014

Prix Radio er en årlig prisfest for alle som jobber i og med radio i Norge. Det deles ut priser i flere kategorier, og hedersprisen blir kåret av Hovedjuryen etter forslag på enkeltpersoner, kanaler og programmer som har utmerket seg spesielt positivt for norsk radio. I år gikk den altså til tidligere P4-sjef Kalle Lisberg.

Radiomann i 40 år

Lisberg har jobbet i media i hele sitt voksne liv. Han er utdannet journalist, og radiokarieren startet allerede i 1975 som reporter for Ungdommens radioavis. Siden gikk turen til Dagsnytt, Østlandssendingen, NRK TV, Cappelen Forlag og Dagbladet. Lisberg var også med på å utvikle NRK P2, som kom på lufta i 1984.

Da muligheten for å starte en riksdekkende kommersiell radiokanal dukket opp tok Lisberg utfordringen på strak arm. Med støtte fra MTG/Kinnevik startet han P4 Radio hele Norge i 1993, og Lisberg har vært både programsjef, administrerende direktør og ansvarlig redaktør i kanalen som etter hvert ble hans hjertebarn.

Viktig for utviklingen av kommersiell radio

Juryen var i dag full av lovord da den kunngjorde at årets hederspris går til Kalle Lisberg. I begrunnelsen heter det at ingen annen enkeltperson har gjort mer for utviklingen av kommersiell radio enn årets vinner. – NRK har gjennom dette fått en sunn og nødvendig konkurranse gjennom 20 år, noe som igjen har bidratt til en større bevissthet rundt NRKs tilbud og alternativer til publikum, heter det i begrunnelsen.

Juryen peker også på at Lisberg har bidratt strekt til den gode og grundige prosessen med digitaliseringen av radio i Norge.– Og dette har skjedd parallelt med en sunn konkurranse på innhold, til stor glede for norske lyttere, avslutter juryen.

Ved nyttår valgte Kalle Lisberg å gå av som P4-sjef, og overtok i stedet rollen som styreformann.