aktuelt

Julekanalen P7 Klem tilbake på lufta for tolvte år på rad. Hør kanalens egenkomponerte julesang!

Mer enn 2,4 millioner nordmenn lyttet til Julekanalen P7 Klem i fjor, og etter bare to uker på lufta i år har allerede nesten en halv million lyttere vært innom kanalen.

16.11.2017

Julekanalen P7 Klem har opplevd stadig stigende popularitet, og antall lyttere har økt hvert år siden lanseringen i 2006. I fjor hørte nesten 2,4 millioner nordmenn på radiostasjonen, noe som var en økning på mer enn 13 % fra året før. I snitt hadde kanalen nesten 950 000 ukentlige lyttere i hele førjulstiden.

Julekanalen P7 Klem med egenkomponert julesang

- Vi kan takke våre lyttere for at Julekanalen P7 Klem har blitt så populær, for det er lytterne som har fortalt oss hvilke julefavoritter de helst vil høre, sier programredaktør i P4, Anders Opsahl. Dette har resultert i at kanalen bare spiller alle de største internasjonale juleklassikerne, i tillegg til all den best norske julemusikken fremført av artister som Kurt Nilsen, Maria Mena, Sissel Kyrkjebø og Alf Prøysen.

LAGER JULESTEMNING PÅ RADIO: Ørjan Bjørnstad, Thomas Paste, Hanne Bjørnevik, Simen Sveen og Michael Andreassen elsker alt som handler om jul!
LAGER JULESTEMNING PÅ RADIO: Ørjan Bjørnstad, Thomas Paste, Hanne Bjørnevik, Simen Sveen og Michael Andreassen elsker alt som handler om jul!

- Da lytterne i fjor ønsket seg en fullversjon av Julekanalens kjenningsmelodi hørte vi på dem igjen, sier Opsahl. – Vi gikk rett i studio og spilte inn den fengende julesangen «Julestemingen» (barnelatter, vintersne) som raskt ble en hit, og er avspilt på Spotify og You Tube mer enn 100.000 ganger, sier Opsahl.

Lytterne kan vinne hjelp til å ordne hele jula

I tillegg til den gode julemusikken kan lytterne få med seg de beste oppskriftene på julematen og mange hyggelige konkurranser. Førjulstiden kan som kjent by på litt tidsklemme for de fleste, og derfor byr P7 Klem på en helt spesiell konkurranse som vil fjerne alt julestresset for den heldige vinneren. Julenissen og hans hjelpere kommer nemlig hjem til én heldig lytter og disker opp med alt som trengs til jul: Vask av huset, sju kakeslag, juletre, pynt og blomster. 

Hør Julekanalen P7 Klem her.