Ny innsamlingsrekord for Krafttak mot Kreft
PENGEINNSAMLING UNDER VINTERLYD: Mer enn 20 000 bøssebærere har bidratt til innsamlingsrekorden. Foto: Daniel Hansen Heredero/Eventpartner
aktuelt

Ny innsamlingsrekord for Krafttak mot Kreft

Etter åtte konserter er P4 og Kreftforeningens Vinterlyd over for denne gang. Målet har vært å skape oppmerksomhet om Krafttak mot kreft, og med mer enn 44 millioner innsamlede kroner er det satt ny rekord!

20.04.2017

Titusenvis av publikummere har kost seg med aktiviteter på stands og vært på en av landets største gratiskonserter samtidig som de har vært med på å skape en historisk blest om innsamlingsaksjonen Krafttak mot kreft.

Årets aksjon har vært en dundrende suksess - over 44 millioner kroner er samlet inn, og dette gleder generalsekretær i Kreftforeningen Anne Lise Ryel.

- Det er rett og slett helt fabelaktig. Vi hadde en målsetning om å nå 40 milioner, men det har vi jo passert med glans, sier Ryel. 

Generalsektretær i Kreftforeningen, Anne-Lise Ryel. FOTO: Kreftforeningen
Generalsektretær i Kreftforeningen, Anne-Lise Ryel. FOTO: Kreftforeningen
Kreft angår oss alle

Anne Lise Ryel i Kreftforeningen tror den store giverviljen hos nordmenn til årets aksjon er at kreft rett og slett er noe som angår oss alle.

– Dessverre er det slik at de aller fleste av oss kjenner noen som er blitt rammet av kreft. For de aller fleste går det bra og de overlever. 

Men det er fortsatt noen som får den tunge beskjeden om at de ikke vil bli friske, men kommer til å dø av sykdommen. For disse menneskene finnes det ingen helbredende behandling, kun behandling som er livsforlengende og lindrende, sier hun.

– Derfor har årets aksjon handlet om å gjøre uhelbredelig kreft levelig. Om forskning og tilbud og aktiviteter for denne pasientgruppen og deres pårørende. Eller kort fortalt å gi dager til livet, og liv til dagene, avslutter Ryel.

Kurt Nilsen på Vinterlydscenen i Oslo. FOTO: Eventpartner
Kurt Nilsen på Vinterlydscenen i Oslo. FOTO: Eventpartner
Konsert med mening 

Vinterlyd er gratis for publikum, så turneen hadde ikke vært mulig å gjennomføre uten sponsorer. Flere av turneens samarbeidspartnere har vært med i mange år, og alle som én bidrar de til å gjøre Vinterlyd til så mye mer enn bare en konsert.

I tillegg til gratis konsert byr Vinterlyd by på et stort eventområde med smaksprøver, spennende konkurranser, aktiviteter og flotte premier. Årets sponsorer har vært Sparebank 1EplehusetBudgetDekk1RenaultNescafé og Craft.

Samarbeidet mellom P4, Kreftforeningen og sponsorer gjør at det er mulig å gjennomføre en gratis konsertturne av denne størrelsen - med noen av landets aller største artister - og samtidig få fortalt det viktige budskapet om at hvert eneste bidrag til "Krafttak mot kreft" er med å gjøre hverdagen bedre for dem som må leve med kreft.