aktuelt

P7 Julekanalen – suksessen fortsetter!

Mer enn 1,2 millioner nordmenn har lyttet til P7 Klem Julekanalen de første to ukene i desember - dette utgjør en økning på hele 40 prosent mot samme periode i fjor!

14.12.2015

Etter tidenes inngang til julemåneden med større markedsandeler enn kanaler som P3, P1+ og P2 andre helg i desember, er det hyggelig å kunne konstatere at suksessen bare fortsetter. Etter tredje adventshelg er lyttertallene nemlig høyere enn noen sinne! Samlet er det totalt 1,2 millioner mennesker som har lyttet til julekanalen fra 1. desember til og med 13. desember 2015. I forhold til tilsvarende periode i fjor er dette en økning på 40 prosent!

Slår alle rekorder

P4-sjef Kenneth Andresen er ikke overrasket over utviklingen. - I løpet av de 10 siste årene har vi etablert et solid forhold til julelytterne våre, sier han. - Tidligere år har lytterne kommet til jevnt og trutt frem mot jul, men i år har lyttingen formelig eksplodert allerede fra den første adventshelgen, legger han til. P4-sjefen sier det skal svært mye til om det ikke blir tidenes lytterrekord i desember i år!

Antall lyttere på kanalen doblet seg fra 2013 til 2014, og fjor hørte over 1,5 millioner nordmenn på radiostasjonen i løpet av desember. Dette er et snitt på rundt 700 000 ukentlige lyttere, og en økning på 142 prosent fra året før. 

Lytterne kan vinne hjelp til jul

I tillegg til den gode julemusikken kan lytterne få med seg de beste oppskriftene på julematen og mange hyggelige konkurranser. Førjulstiden kan som kjent by på litt tidsklemme for de fleste, og derfor byr P7 Klem på en helt spesiell konkurranse som vil fjerne alt julestresset for den heldige vinneren. Julenissen og hans hjelpere kommer nemlig hjem til én heldig lytter og disker opp med alt som trengs til jul: Vask av huset, sju kakeslag, et kjøleskap fullt av mat og drikke, juletre, pynt og blomster. I tillegg vinner man en sjåfør for å ordne alle de siste ærendene, hjelp til å pakke inn og sende ut alle julegavene familien har kjøpt, samt en tur på spa!

P7 Klem kan høres på DAB, nett og i en egen en egen applikasjon til
iPhone og Android som gjør at man kan nyte all den gode julestemningen
uansett hvor man befinner seg.

P7 Klem Julekanalen er en av P4-gruppens radiokanaler sammen med P5 Hits, P6 Rock, P7 Klem, P8 Pop.