Økt lytting på DAB-kanaler gir P4 en kommersiell markedsandel på 69 %!
LYTTERNE STRØMMER TIL DAB-KANALENE: 24 % økning siden i fjor
aktuelt

Økt lytting på DAB-kanaler gir P4 en kommersiell markedsandel på 69 %!

De fem DAB-kanalene P5 Hits, P6 Rock, P7 Klem, P8 Pop og NRJ, har nå til sammen 1,2 millioner ukentlige lyttere, noe som er en økning på 24 % siden årets første uker i 2015.

15.03.2016

Totalt har DAB-kanalene en markedsandel på 6,3 % noe som er en økning på 26 % fra samme periode i fjor. P4-gruppen som helhet har hatt en økning i markedsandel fra 20,3 % til 23,2 % i totalmarkedet, NRK inkludert. Og kommersiell markedsandel er nå på litt i underkant av 70 %.

90 000 flere daglige lyttere 

Det betyr at 390.000 daglige lyttere i snitt har strømmet til en av de mange DAB-kanalene P4-gruppen produserer. Dette er i gjennomsnitt 90.000 flere daglige lyttere enn for ett år siden. Den største økningen er det P8 Pop som har stått for. Kanalen gikk fra å sendes kun lokalt, til å bli en riksdekkende DAB-kanal i august i fjor, og antallet 80-tallselskende lyttere femdoblet seg.

Også de allerede godt etablerte DAB-kanalene har hatt en solid økning siden i fjor. NRJ har nå 26 % flere lyttere enn samme periode i fjor, og P5 Hits har en økning på 20 %.

Kommersiell markedsandel på 69%

- At stadig flere lyttere finner veien til en av de mange DAB-kanalene er en hyggelig utvikling sett i lys av at FM-nettet starter slukkingen om mindre enn ett år, sier programredaktør Anders Opsahl. Vi jobber kontinuerlig med å utvikle vårt kanaltilbud slik at alle finner noe som passer sin smak. At en nisjekanal som P8 Pop som kun spiller den beste musikken fra 80-tallet har fått så mange lyttere over kort tid, viser at potensialet for spesialkanaler er stort. Vi har flere lanseringer på tegnebordet og gleder oss til å komme tilbake med mer informasjon om nye kanaler. DAB har kommet for å bli og lytterne kan glede seg til mange fler støyfrie kanaler i årene som kommer.

POPULÆR DAB-KONKURRANSE: Vinterlydpublikum viste store kunnskaper om de mange DAB-kanalene i P4-gruppen.
POPULÆR DAB-KONKURRANSE: Vinterlydpublikum viste store kunnskaper om de mange DAB-kanalene i P4-gruppen.