DAB bringer P4 tilbake til 400 000 lyttere!
FLERE KAN HØRE P4s RADIOFROKOST: Overgangen til DAB gjør at 400 000 flere lytter - fordelt over hele landet - kan få inn P4 og alle de andre DAB-kanalene!
aktuelt

DAB bringer P4 tilbake til 400 000 lyttere!

P4s radiokanaler har nå større rekkevidde enn noen gang takket være digitaliseringen av radio. På DAB kan folk over hele landet igjen høre Øystein Røe Larsen, Silje Stang og Bjørn Faarlund i P4s Radiofrokost.

11.05.2016

Etter at DAB-nettet kom på plass har kanalens rekkevidde økt fra 80 til 92,8 prosent befolkningsdekning. Dette betyr at over 400 000 flere nordmenn kan høre P4 nå på grunn av det nye sendernettet.

P4 dekker dobbelt så stort areal på DAB og sender mange flere radiokanaler enn på FM

DAB-dekning betyr at det nå finnes flere områder i Norge som for første gang i historien har fått kanalen på lufta. Flere tusen nordmenn har nemlig fått P4 tilbake på eteren igjen etter at de mistet kanalen under frekvensskiftet i 2002.

- Det er gledelig at P4 blir å høre så mange flere steder etter FM-slukkingen, og at hele vårt kanaltilbud med P5 Hits, P6 Rock, P7 Klem, P8 Pop og NRJ nå også blir tilgjengelig, sier P4-sjef Kenneth Andresen.

Dekningen fra DAB-nettet er høyere enn kanalen noen sinne har hatt på FM, og omfatter et dobbelt så stort landareal som det FM-nettene bidrar til. Det betyr blant annet langt bedre dekning langs veien for alle som hører P4 i bil. P4 er landets desidert største bilkanal med 33 prosent av de daglige billytterne.

FM slukker neste år

Fra 2017 sendes nasjonal radio kun på digitale plattformer som internett, digital-tv og digital kringkasting (DAB). 61 prosent av alle radiolyttere hører nå digital radio hver dag. Dette fordeler seg med 49 prosent på DAB, 18 prosent på internett og 15 prosent på tv-mottakere. (Tallene tar høyde for bruk av flere plattformer.)

 FM-slukkingen starer i Nordland 11. januar neste år, og avsluttes i Troms og Finnmark 13. desember 2017.

- Overgangen til DAB sikrer radio et langt liv i årene som kommer, sier P4-sjef Kenneth Andresen. – Nordmenns medievaner er i stor endring, og med DAB blir det mye lettere å utvikle tilbudet i takt med lytternes behov, legger han til.

Stadig flere lytter digitalt. 61 prosent av de daglig radio-lytterne bruker digitale plattformer, under ett år før det digitale radioskiftet.

I årets tre første måneder oppgir 2 av 3 husstander å ha en DAB-radio. Digitalradio-undersøkelsen, som er fra første kvartal i år, viser også at radiovanene er i stor endring. DAB-apparater er nå mer brukt til hjemmelytting enn FM-apparater.

Troms og Finnmark har landets høyeste digitale lytterandel, med 75 prosent daglig digital radiolytting.

Flere kanaler og god lyd er de mest verdsatte egenskapene ved en DAB-radio. Digitalradio-undersøkelsen er utført av TNS Gallup og kartlegger bruk blant radiolyttere.