Ett år til det digitale radioskiftet begynner!
aktuelt

Ett år til det digitale radioskiftet begynner!

I januar neste år slukkes de første FM-senderne for godt. Det første skiftet skjer i Nordland fylke, og markerer starten på slutten for FM her i landet. Radioskiftet fortsetter deretter region for region til siste FM-sender skrus av i desember 2017.

19.01.2016

Flere radiokanaler

Først og fremst betyr overgangen til DAB et langt bredere og mer mangfoldig radiotilbud. Der FM-nettet kun har fem riksdekkende kanaler tilbyr DAB 24 riksdekkende kanaler med plass til nesten tjue kanaler til.

For P4s del betyr dette at lytterne – i tillegg til hovedkanalen P4 – får fem spissede kanaler spesialdesignet for dem som elsker rock, pop, rolige favoritter eller nye hits. De nye kanalene – P5 Hits, P6 Rock, P7 Klem, P8 Pop og NRJ – gir lytterne rett og slett mulighet til å velge den kanalen som ligger deres musikksmak og hjerte nærmest.

P4 tilbake i radioen til 500.000 nordmenn

Andre åpenbare fordeler med DAB er støyfritt mottak, noe som særlig vil bety mye for dem som lytter i bil. Men kanskje enda mer gledelig er at mange av dem som ikke har kunnet høre P4 i det hele tatt tidligere, nå får hele kanalporteføljen rett inn i radioen. Alt i alt kan det være snakk om så mange som en halv million mennesker, som enten aldri har kunnet få inn P4 eller som mistet kanalen under frekvensskiftet i 2003, som nå får inn både P4, P5 og alle de andre tilleggskanalene krystallklart takket være digitaliseringen av radio.