Tidenes Vinterlyd!
VINTERLYD I OSLO: 20 000 publikummere på vinterlydkonserten på Universitetsplassen
aktuelt

Tidenes Vinterlyd!

Etter elleve år med Vinterlyd er det bare å konstatere at turneen er blitt større enn noen gang! Mer enn 90 000 publikummere har vært på de seks første Vinterlyd-konsertene, og ennå er det to konserter igjen i Hafjell i påsken!

15.03.2016

Med 15 000 publikummere i Bergen, 12 000 på Gjøvik, 10 000 i Stavanger, 20 000 i Oslo, 9000 i Tromsø og hele 23 000 i Trondheim er det rekordbesøk i samtlige byer! Vinterlyd er dermed et av landets aller største utendørs konsertarrangementer.

210 Millioner til kreftforskning

Vinterlyd er en gratis konsertturné som arrangeres av P4 og Kreftforeningen for å skape oppmerksomhet om innsamlingsaksjonen Krafttak mot kreft. I løpet av Vinterlyds elleveårige historie er det totalt samlet inn rundt 210 millioner til kreftforskning, og hele beløpet går uavkortet til saken.

Også i år har givergleden blant det norske folk vært stor, og etter helgens konsert i Tromsø var det totalt kommet inn rundt 29 millioner kroner i Kreftforeningens bøsser. Målet på 40 millioner til forskning på livsforlengende kreftbehandling ser dermed ut til å være innen rekkevidde.

Publikum elsker Marcus og Martinus!

Turnéen startet med et brak i Bergen 27. februar, og fra første stund var det helt klart at årets artistrekke falt i smak! Etter sju års taushet bestemte den populære hip-hop duoen Paperboys at de ville gjøre comeback på Vinterlyd, og i tillegg fikk publikum oppleve noen av de aller mest streamede og nedlastede artistene for tiden som Staysman & Lazz, Katastrofe, Morgan Sulele og Julie Bergan.

Men det er ikke til å legge skjul på at det er de to 14-årige tvillingene Marcus og Martinus som er konsertens store høydepunkt! Når gutta avslutter hele konserten med sin megahit «Elektrisk», og tusenvis av publikummere veiver frem og tilbake med lyset på mobiltelefonene sine er det virkelig elektrisk stemning på hele konsertområdet!

ELEKTRISK I TRONDHEIM: Konserten tar helt av når Marcus og Martinus går på scenen!
ELEKTRISK I TRONDHEIM: Konserten tar helt av når Marcus og Martinus går på scenen!

Nytt av året er at samtlige Vinterlydkonserter streames live på vinterlyd.no. Tusenvis av publikummere har dermed fått med seg konsertene fra sofakroken hjemme.

Stor markedsplass for sponsorer

I tillegg til gratis konsert byr Vinterlyd også på smaksprøver, spennende konkurranser og flotte premier. Et stort eventområde der årets sponsorer BMW, Eplehuset, Budget, Dekk1, Ving, Viasat, Viaplay, Craft og Frieles Café Noir byr raust på seg selv og er med på å gjøre Vinterlyd til noe mye mer enn bare en konsert. I to timer før konsertstart  rettes søkelyset mot hver enkelt sponsor, og publikum strømmer til standene for å være med i ulike konkurranser.

Heldige vinnere har kunnet dra hjem med flotte premier som DAB-radioer, iPader, resiegavekort, hodetelefoner om mye, mye mer.

STOR MARKEDSPLASS: Vinterlydsponsorene byr på konkurranser, premier og mye moro!
STOR MARKEDSPLASS: Vinterlydsponsorene byr på konkurranser, premier og mye moro!

BESØKREKORD I BERGEN: 15 000 på Festplassen i Bergen er ny rekord!
BESØKREKORD I BERGEN: 15 000 på Festplassen i Bergen er ny rekord!